Om os

Hvem er Design Rocket?

Bag Design Rocket er Lena og Lars Vilstrup-Sørensen. De mødte hinanden tilbage i 2010, blev kærester i 2013, gift i 2016, og så er det ellers gået hurtigt; det er blevet til 2 børn, en kat og nu et firma.

Design Rocket har rødder og fundament midt i Bøgeskoven i Skanderborg. Det er stiftet, drevet og drømt til live af to kreative hjerner, som sammen har turdet tage springet ud i en både privat og erhvervsdrevet fremtid. Lena har en baggrund som grafiker og Lars har over 20 års erfaring som tømrer, trods han ikke engang er 40 år endnu. Hjemmet i Skanderborg bærer præg af deres kreativitet og praktiske kunnen. Størstedelen af deres møbler og interiør er hjemmelavet, og efter flere års pres fra venner og familie, valgte de at starte Design Rocket i januar 2019.

I januar 2020 blev Design Rocket udvalgt til Creators Community på Formland.  Det blev for alvor startskudet på drømmen og passion; at skabe bæredygtige, håndlavede møbler, med fokus på circularitet, dansk design og produktion. 

Med Design Rocket drømmer vi om at skabe lækkert og unikt design til hjemmet, især børneværelset. Vi designer og producerer selv håndlavede møbler i FSC godkendt træ. Vi laver selv det hele i vores værksted, og producerer kun på bestilling. På den måde holder vi produktionen så bæredygtig og CO2 neutral som mulig.

Design Rockets vision er at skabe møbler i enkel, klassisk og nordisk stil, som udover at levere et praktisk formål, også inspirerer til leg og er æstetisk flotte i hjemmet. Vi vil gerne være med til at skabe hyggelige, funktionelle og unikke hjem.

Sortiment

Design Rocket er opstået ud fra egne behov på børneværelset. Lena og Lars’ første barn, deres datter Gry, var ikke ret gammel før hun havde så mange bamser at det var svært at finde en pæn og praktisk måde at opbevare dem på. I poser og kasser, kunne hun ikke finde lige præcis den bamse hun villle lege med, der opstod konflikt og alle bamserne endte ude på gulvet, og der opstod endnu en konflikt når de skulle ryddes op igen. Som alle forældre til småbørn ved, skal alle unødige konflikter gerne undgås. På den måde opstod Bamse boet; en zoologisk have til alle bamserne, med elastisk tremmer, så yndlings bamsen nemt kan findes og selv helt små børn selv kan få bamserne ind og ud af deres hjem. Oprydning er nærmest en leg, når bamserne skal ind i deres nye hjem.

En anden konflikt som også kunne undgåes var når Gry gerne ville have læst historie, men ikke kunne navnet på præcis den historie hun gerne ville have og far og mor måtte hive en masse ned af hylden før de fandt frem til den rigtige, til stor frustration for alle. På den måde opstod vores boghylde, hvor bøgerne kan stå med forsiden fremme, så Gry nemt kan sige ud fra billedet på forsiden, og derfor er boghylderne opkaldt efter hende.

De fleste hjem har også et firbenet barn. Hos familien Vilstrup-Sørensen er det en kat ved navn Sylvester. Sylvester ved ikke altid om han er en kat eller en hund, og han er nærmest familiens tredje barn. Han følger med familien rundt i huset og er altid i samme rum som dem. Han går med om morgenen når Gry og Jonas skal afleveres i vuggestue og børnehave. Han elsker at kunne holde øje med det hele, men samtidig gemme sig, især når der er mange mennesker. Derfor designede Lars et multimøbel, bestående af 11 femkanter. Sylvester kan bruge møblet som en hule, samtidig med det kan bruges som bord eller skammel.

De nyeste designs fra Design Rocket er opbevaringskasser. Lars har designet nogle praktiske kasser til ungernes legetøj, så det er ryddet pænt væk, men samtidig er nemt for børnene at finde. Kasserne passer ind i det fleste rumdelere og kan derfor nemt bruges i de fleste hjem.

Lena har også designet opbevaringskasser og leget med nye materialer. Lenas opbevaringskasser findes i to størrelser, som kan stables oven på hinanden. De fåes i birk og 10 forskellige valchromat farver. De kan bruges over alt i hjemmet og til at fragte ting i. De er tænkt som et miljørigtigt alternativ til plastikkasser.

Kvalitet og produktion

Al design og produktion står Design Rocket selv for. Lena og Lars designer selv deres produkter, vælger materiale og alt bliver håndlavet på deres eget værksted i Skanderborg. Først når bestillingen lander hos Design Rocket går produktionen i gang. På den måde undgår de en unødig overproduktion. Alle overskydende rester bliver gemt og udtænkt til brug i andre produkter, så spild undgåes.

Materialerne er valgt ud fra tanken om at være så miljøbevidste som muligt og vi alle kan gøre vores bedste for at nedbringe CO2 forbruget. Derfor har Design Rocket valgt hovedsageligt at arbejde i træ, da træ er verdens mest miljøvenlige råstof. Alt træet er FSC godkendt og stammer fra Europæiske skove. Der bliver hovedsageligt brugt birkekrydsfiner, da finer kan fremstilles af træ  som ikke kan bruges til andet. De er også begyndt at arbejde i valchromat, som er en videreudvikling af MDF plader og 30% stærkere. Pladerne består af savsmuld, bl.a. fra rest- og affaldstræ, som er gennemfarvet med organiske farvestoffer og limet sammen med en speciel udviklet harpiksbehandling, som giver pladerne en høj slidstyrke og resistent over for fugt. Lena og Lars’ kringlede hjerner gik straks igang med at designe og se muligheder, da de blev præsenteret for valchromaten i 12 flotte farver.

Alle vores produkter er selvfølgelig testet på teknologisk institut efter gældende sikkerhedsstandarder, for at sikre dine børn roligt kan bruge dem.

Design Rocket bestræber sig på at skabe lækkert design til hjemmet, uden at belaste vores miljø og vores børns fremtid.